Wilfrieda Van De Velde

Wilfrieda Van De Velde (Laarne 1960) is beeldend kunstenaar, creatief coach en gevoelsmens. Ze heeft haar atelier in Laarne en De Haan.

 

Als gediplomeerd edelsmid met tal van andere opleidingen in diverse juweeltechnieken ontwerpt te haar eigen juwelenlijn. Unieke kunstwerkjes in edelmetaal in combinatie met allerlei andere materialen, die een creatief alternatief bieden op de massaproductie. 

 

Haar edelsmeedkunst combineert ze met het maken van materieschilderijen in semi-figuratieve en abstracte kunst op basis van zand op canvas over paneel. 

Wilfrieda creëert ook beelden in brons, die worden onmiddellijk in was geboetseerd en daarna in brons gegoten. 

 

Wilfrieda vertaald gevoelens in haar kunst. Ontwerpen en creëren worden zo een echte passie. Ze werkt veelal thematisch. Zo zijn onder andere het leven van Frida Kahlo, de frisse gedichten van Toon Hermans of de mooie Japanse traditie van de Kintsukuroi een onuitputtelijke bron van inspiratie. 

 

In haar eigen kunstgalerij op de zeedijk in De Haan 'Art Gallery Wilfrieda Van De Velde' komen zowel haar eigen kunstwerken als die van andere kunstenaars aan bod.